Hradní Kaprobraní na hradě Bítov

Po oba dva dny bude v hradní zahradě předvádět své umění skupina historického šermu Buhurt. Součástí programu budou i soutěže pro děti a dobové hry. Prohlédnete si zbraně severoamerických osadníků, bude zde pytlíková střelnice, můžete házet oštěpem na bizona, střílet z luku na divočáka nebo házet sekerou. 

V závěru prohlídky hradního paláce bude v hradní kuchyni možné spatřit přípravu pokrmů na téma rybích pochoutek. 

V neděli 9. října budou návštěvníci zkoušet chytání kaprů v hradním rybníce tzv. na pytlačku. Dva největší úlovky budou vyhlášeny ve 12 a v 15 hodin a budou odměněny cenami.

V neděli v 11:15 hod. zazní slavnostní fanfára Vladimíra Kundráta a zaslechnete závěrečné poděkování pana hraběte návštěvníkům u příležitosti ukončení sezóny.

 

Vstupenky si můžete rezervovat na telefonu +420 515 294 622, e-mail bitov@npu.cz.

 

Otevírací doba a vstupné:

  • 9.00–15.00
  • 130,- dospělí, snížené 90,-

Informace

Datum:8. - 9. 10. 2016
Místo:Hrad Bítov
Web:odkaz
Email:bitov@npu.cz
Telefon:+420 515 294 622

Nová místa

+ přidat
Rybník Mutina - Rybník Mutina v sousedství stejnojmenné obce byl zakládán spolu s rybníkem Holub jako chovná nádrž pro kapry, cejny, líny a další chovné druhy ryb pro jindřichohradecké panství. 
Rybník Holub - Rybník Holub na Jindřichohradecku pochází z doby vrcholné renesance a byl založen jako chovný. Bylo to v době, kdy se již věhlas rožmberských rybníkářů začal šířit českým královstvím, a kdy byl obchod s rybami velmi výnosný.
Podřezanský rybník (Nový Lipnický rybník) - Podřezanský rybník, zvaný též Nový Lipnický rybník, je jednou z nejkrásnějších a nejzajímavějších vodních ploch v Jihočeském kraji. 
Metelský rybník - Metelský rybník patří k největším vodním plochám v okolí Blatné, objem zadržované vody činí přes 700 tisíc kubíků. Jeho název souvisí s obcí, která se nachází v jeho blízkosti. Napájí jej stejnojmenný Metelský potok. 

Nové ubytování

+ přidat
Ubytování České Budějovice - Ubytování České Budějovice patří mezi kvalitní levné penziony se snídaní, nedaleko centra města. Penzion České Budějovice akceptuje pobyt se psem po dohodě s recepcí, bezproblémová dopravní dostupnost, snadné parkování před objektem, nebo na parkovišti.
Hotel Zámek Čechtice - Zámek Čechtice se ideálně hodí jak pro víkendové pobyty a rodinnou dovolenou tak pro soukromé oslavy, setkání, svatby nebo semináře s kapacitou dvou set osob.Zámecká restaurace nabízí převážně pokrmy klasické české kuchyně připravované z čerstvých surovin od místních dodavatelů.
Statek ,,Hofje,, - Historický statek z r. 1877, renovovaný,útulný. Velká zahrada, možnost grilování i pokud spadne pár kapek deště, místo je zastřešené , velký , zastřešený bazén 10m x 5 m x 150 cm.Ubytování ve čtyřech dvoulůžkových pokojích s vlastní koupelnou a WC. Kapacita v létě 16 osob, v zimě 12 osob, včetně přistýlek. Plně zařízená kuchyně,jídelna, obývací pokoj, herna pro děti.WI-FI, TV .
Zámecká fara Vidžín - Zámecká fara Vidžín nabízí: možnost ubytování v zámecké budově, nebo v chatách v zámeckém parku, kde je 11 chat. Ideální pro skupiny, školy a dětské tábory.

Nové restaurace

+ přidat
Pivnice U Karla IV. - Pivnice U Karla IV. se nachází na Praze 2 nedaleko hradu Vyšehrad. Pivnici dokresluje útulný interiér s možností využítí sklepních prostor pro soukromé a firemní akce. Pivnice mimo dobré pivo, nabízí i známá česká jídla, ale i mezinárodní kuchyni.
Vinný sklípek v srdci Slovácka - Navštivte náš nový reprezentační vinný sklípek ve Vracově, v srdci Slovácka. Sklípek se nachází v malebné vinařské uličce Cihelná přímo pod vinohrady. Představuje tak znamenitou příležitost poznat kvalitu vín Vinařství pánů z Lipé v jeho nejpřirozenějším prostředí.
Zámecká fara Vidžín - Zámecká fara Vidžín nabízí: ubytování, restauraci, zámecké prohlídky a kulturní akce.
Dream food Bistro - Dream Food Bistro je místem, kde se spojuje moderní gastronomie a příjemná atmosféra, místem, kam se prostě budete rádi vracet. V moderním bistru s otevřenou kuchyní a vlastní pekárnou vám nabízíme po celý den pokrmy té nejvyšší kvality. Při jejich přípravě ctíme pravidla moderní gastronomie.